Als uw voeten, lichaam en gezicht u lief zijn...


Wist je dat?


Negen leuke voetfeiten

Er zijn van die dingen die je gewoon leuk vindt om te weten of om door te vertellen. Feiten over je voeten bijvoorbeeld!

 

Feit 1

Vrouwen hebben maar liefst vier keer zo vaak last van voetproblemen als mannen. Waarschijnlijk komt dat door het te lang dragen van hoge hakken. Toch die hippe naaldhakjes maar eens vaker verruilen voor comfortabele gympen.

Feit 2

Je voet bestaat uit maar liefst 26 beenderen, 33 gewrichten, 107 banden en 10 spieren of pezen.

Feit 3

Alle botjes in beide voeten vormen samen een kwart van alle beenderen in je lichaam.

Feit 4

Met een stappenteller zou je waarschijnlijk meten dat je zo'n zeven kilometer per dag loopt. Iemand van 70 jaar heeft dus ongeveer vier keer de aarde rondgewandeld.

Feit 5

Je kunt je teennagels beter eerst met een kleurloze lak (basecoat) lakken. Je nagel is vrij poreus en als je alleen een gekleurde lak aanbrengt, zou de nagel op den duur verkleuren.

Feit 6

Shoppen voor schoenen kun je het beste aan het eind van de dag doen. Na een dag winkelen zijn je voeten namelijk opgezwollen en heb je zowat een maat groter nodig. Stel je voor dat je 's morgens je (nog) slanke voeten in een paar fantastische schoenen steekt en je die mooie stappers in de loop van de dag moet uittrekken, omdat ze knellen. Om van alle gevolgen (blaarvorming, eelt, likdoorns) maar niet te spreken.

Feit 7

Volgens verschillende geneeswijzen weerspiegelen je voeten je gezondheid. De eerste symptomen van ziektes, zoals hart- en bloedvatproblemen, treden volgens hen op aan je voeten.

Feit 8

Het is bijna een wonder als je geen zweetvoeten hebt. Twee voeten hebben samen ongeveer 250.000 zweetkliertjes die ruim een kwart liter vocht per dag afscheiden.

Feit 9

Je kunt zelf meten welke schoenmaat je nu echt hebt. Ga met blote voeten op een stuk karton staan en teken de omtrek af. Neem de afbeelding van de grootste voet en meet hier de afstand van het puntje van de grote teen tot de hiel. Dat is je voetlengte. In de tabel vind je vervolgens welke schoenmaat daarbij hoort.

 

(Bron: www.gezondheidsnet.nl)Mannen uit Drenthe hebben de grootste voeten van Nederland. Ook Overijssel en Groningen gelden als provincies waar mannen grote voeten hebben.

Dat blijkt uit onderzoek van schoenenmerk Sacha, aan de hand van de gegevens van 77.000 klanten. 

Het merk deed onderzoek naar de gemiddelde schoenmaat van Nederlandse mannen per provincie.

Mannen in Drenthe hebben gemiddeld maat 43,08, in Overijssel is dat 43,04 en in Groningen 43,02. 

Brabantse mannen hebben de kleinste voeten van Nederland (42,87). Dit is niet vreemd, aangezien in het noorden van Nederland mannen gemiddeld 2 centimeter langer zijn dan in de zuidelijke provincies.

https://localfocus2.appspot.com/557fe5bed9c78


 

Een 20-jarige man uit Venezuela heeft de grootste voeten van de wereld. Jeison Orlando Rodriguez Hernandez heeft schoenmaat 59 en is de Guinness World Recordhouder. Dat meldt Daily Mail.

Jeison had totdat hij 10 jaar oud was normale voeten, maar daarna groeiden ze opeens van maat 38,5 tot 44,5. Zijn voeten zijn nu 40,1 centimeter groot, waardoor hij maat 59 heeft. 

ZONDER SCHOENEN

„Toen ik 14 jaar oud werd, ging ik mijn schoenen zelf maken van broekmateriaal waardoor ze na twee of drie weken weer kapot gingen. Dus soms ging ik maar gewoon zonder schoenen over straat”, aldus Jeison. „Ik zou zo graag een klein paar schoenen willen.” Jeison werd erg gepest op school. „Ze probeerden me te beledigen en te slaan.”

OVERACTIEVE HYPOFYSE

Na een aantal testen in het ziekenhuis te hebben ondergaan, bleek dat Jeison een overactieve hypofyse had. Deze aandoening zorgt ervoor dat er teveel groeihormoon wordt aangemaakt. Hij is ook al 2.20 meter lang. Jeisons schoenen worden nu speciaal voor hem gemaakt door een Duitse schoenmaker.

 

 


Copyright (c)2010    |  Design by Digit-all      28 Juni 2017

AGB-codenr 9657128, Provoetnr.: 305856, Procert.nr.: 8259 & 11128

KvK: 34299695 , RABO bank reknr: NL44RABO0143230530